bliv headhuntet

Kan jeg blive headhuntet?

En af de bedste ressourcer i din søgen efter nyt jo b er at finde en dygtig jobkonsulent, også kendt som en headhunter. På trods af den generelle misforståelse, er disse jobkonsulenter ikke kun målrettet ledere: der findes faktisk headhuntere der gør sig rekruttering af alle lige fra buschauffører til ledere. Organisationer med ledige stillinger bruger ofte meget tid, og kan måske være på udkig efter nogen som dig. Med nedenstående tips, vil du kunne komme foran mange i køen, da de fleste mennesker ikke har nogen idé om, hvordan man bør håndtere dem.

  • Den måske største fejl folk begår, er manglende evne til at gøre et solidt indtryk på headhuntere. Det er ikke af venlighed at de finder et job til dig; de bliver betalt for at levere høj kvalitet kandidater til deres kundes virksomhed. Så du bør altid handle som om du er til jobsamtale når du møder en headhunter. Og du bør altså ikke mødes med dem med tre-dages skægstubbe eller iført en smart kasket.
  • For at hjælpe headhuntere med at hjælpe dig, har du brug for at demonstrere dine evner og din personlighed, så de lettest muligt kan finde et job der passer til dig.
  • Jobsøgende begår ofte den fejl at tro, at en headhunter er deres kammerat; det er han ikke. På samme måde, selv i et konventionelt interview bør du ikke kritisere din nuværende arbejdsgiver, du må aldrig gøre andre ansvarlige for dine egne fejl, og bør ikke fremstå som værende vred på din nuværende jobsituation. Han er ikke din mor. Professionelle hververe indestår for deres kunders interesser, der har udpeget dem til dette formål.
  • Du ville spilde både headhunterens og din egen tid, hvis du kommer uforberedt når det kommer til din egen erhvervserfaring. Er du uklar i mælet, eksempelvis om hvor mange år du var ansat i firmaet som du forlod for at arbejde i dit nuværende firma? Overvej disse ting, før du stiller op til et interview.
  • Muligvis har du tusindvis af spørgsmål om hvordan det hele kører, og det er virkelig en fin ting. Som enhver anden interviewer, vil en headhunter modtage disse spørgsmål som om at du er virkelig interesseret. Spørg hververen, om han har nogen erfaring med at rekruttere til stillinger som din, hvor længe han har været i denne branche, osv. Det mest blomstrende forhold mellem en jobsøgende og en headhunter opstår i sammenspillet: Du skal være en høj kvalitet kandidat, og vedkommende må være dygtig til sit fag.

  • Hvis du er i et nicheerhverv, er det måske bedste til at håndtere en headhunter, der udelukkende rekrutterer til stillinger som din. Men de fleste jobkonsulenter rekrutterer til en bred vifte af stillinger, hvilket gør det meget vanskeligt for dem at mestre netop din branche.
  • Når en headhunter har sikret dig et interview, skal du sikre dig at du modtager så mange oplysninger som muligt fra din jobkonsulent, før du møder din potentielle arbejdsgiver.

Læs også mere om karriereplanlægning.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *